Over mij

Mijn naam is Trudy Klapwijk. Jarenlang heb ik met veel plezier gewerkt in de gezondheidszorg. Toch zocht ik naar betekenisvoller werk en meer verdieping. Reden voor mij om de opleiding tot uitvaartbegeleider te volgen bij Meander Uitvaartopleidingen in Zwolle. Voor mijn eindscriptie heb ik mij verdiept in verschillende manieren om nabestaanden met dementie te kunnen betrekken bij het afscheid van hun dierbare. Na het voltooien van de opleiding ben ik gestart als freelance uitvaartbegeleider.

Als uitvaartbegeleider kun je het verschil maken voor mensen. Het is een betekenisvol vak. Een waardevol en passend afscheid zorgt er immers voor dat naasten met een goed gevoel terug kunnen denken aan deze bijzondere periode in hun leven. Het is de eerste stap in de rouwverwerking en helpt naasten met het verweven van hun verdriet in het verdere leven.

Direct hulp nodig?
Bel 06 – 83 674 556!

Ik vind het belangrijk dat de uitvaartplechtigheid en het samenzijn na afloop een afspiegeling zijn van de manier waarop het leven werd geleefd. Vanaf het moment van overlijden tot de afscheidsplechtigheid kunnen veel keuzes worden gemaakt die hiertoe kunnen bijdragen.
Om naasten goed te kunnen informeren over de vele mogelijkheden houd ik mijzelf goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de branche.

Naast nieuwe ontwikkelingen heb ik ook aandacht voor traditionele gebruiken en ben ik gewend om mij te verhouden tot mensen met verschillende achtergronden voor wat betreft cultuur, opleiding en (geloofs)overtuiging.