Over mij

portret van Trudy Klapwijk

Mijn naam is Trudy Klapwijk. Ik ben geboren en getogen in Rozenburg. Via een tussenstop in Spijkenisse ben ik in Schiedam beland. 

Jarenlang heb ik met veel plezier gewerkt als doktersassistente en vrijwilligerscoördinator. Desondanks zocht ik naar betekenisvoller werk en naar meer verdieping. Dit heb ik gevonden in het vak van uitvaartbegeleider.

Als uitvaartbegeleider kun je het verschil maken voor mensen. Het is een betekenisvol vak. Een waardevol en passend afscheid zorgt er immers voor dat naasten er met een goed gevoel aan terug kunnen denken. Het is de eerste stap in de rouwverwerking en helpt naasten met het verweven van het verdriet in hun verdere leven.

Direct hulp nodig?
Bel 06 – 126 47 112!

Het is essentieel dat de uitvaartplechtigheid en het samenzijn na afloop een afspiegeling is van de manier waarop het leven werd geleefd. Vanaf het moment van overlijden tot de afscheidsplechtigheid kunnen veel keuzes worden gemaakt die hiertoe kunnen bijdragen. Ik zie het als mijn taak om naasten goed te informeren over de vele mogelijkheden.

Ik ben empathisch, een creatief denker en oplossingsgericht. Ik heb oog voor traditionele gebruiken maar volg ook nieuwe ontwikkelingen op de voet.

Daarnaast ben ik gewend om me te verhouden tot mensen met verschillende achtergronden voor wat betreft opleiding, cultuur en/of geloofsovertuiging.

Wilt u weten wat ik voor uw organisatie kan doen? Neem contact op!
vrouwenhanden met een vergeet mij nietje erin

In december 2018 heb ik de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Meander Uitvaartopleidingen in Zwolle succesvol afgerond. Voor mijn eindscriptie heb ik mij verdiept in verschillende manieren om nabestaanden met dementie te kunnen betrekken bij de uitvaart.

Bij het begeleiden van nabestaanden en het organiseren van uitvaarten heb ik gemerkt dat de vaardigheden die ik in de loop der jaren in diverse functies heb opgedaan uitstekend van pas komen in de functie van uitvaartbegeleider. Immers, als doktersassistente op de poliklinieken oncologie en traumatologie heb ik jarenlang patiënten begeleid in een moeilijke periode in hun leven. Als vrijwilligerscoördinator maakte het voeren van constructieve gesprekken, gastvrijheid, planning en logistiek een belangrijk deel uit van mijn werkzaamheden.